Baharatlı Tuzlu Kurabiye

Baharatlı Tuzlu Kurabiye
Baharatlı tuzlu kurabiye, yoğun tempoyla geçen iş günlerinde açlığı yatıştırmak için ya da aniden gelen misafirlerimizde çay yanında ikram edebilmek için kurtarıcı bir atıştırmalıktır. Yerel üreticilerden temiz tarım uygulamaları ile üretilen hammaddelerle yapılan bu kurabiyeler sağlıklı olmaları nedeniyle çocukların da rahatlıkla tüketebileceği ürünlerdir. Kurabiyeler fabrikasyon ürünler değildir, tamamen el yapımıdır. Bu nedenle çalışan kadınlar için aynı ev yapımı lezzete sahip olan bu ürünler mesai günleri gibi dar zamanlarda oldukça kurtarıcıdır.
 
Baharatlı Tuzlu Kurabiyede Kullanılan Malzemeler
 
Kurabiye için kullanılan malzemelerin tamamı yerel üreticilerden alınan temiz tarım ve organik tarım üretimi yapan firmalardan temin edilmektedir. Kurabiyeler organik yumurta, Kastamonu siyez unu, çörek otu, mahlep  gibi malzemelerden yapılmaktadır.
 
Kastamonu Siyez Unu
 
Karasal iklime sahip olan Kastamonu, siyez buğdayının yetiştiriciliği için Türkiye’nin en elverişli yerlerinden biridir. Bu ilde organik siyez unu üretimi yapan birçok firma vardır. Baharatlı tuzlu kurabiye yapımında da Kastamonu siyez unu kullanılmıştır.
 
Atalık Buğday
 
Atalık buğday olarak da bilinen Siyez buğdayını biraz daha tanımakta yarar var. Siyez buğdayının üretimi diğer buğday türlerinden farklı değil ise de işlenmesi oldukça zor ve masraflıdır. Siyez buğdayının en belirgin özelliği kavuzunun (kabuk) çok kalın ve sık olmasıdır. Ancak bu kavuz kalınlığı aynı zamanda siyez buğdayının en önemli özelliğinin de nedenidir.  Kabuklarının çok sık yapıda olması ürünü, hastalıklara ve zararlara karşı korumuştur. Kavuz kalınlığı ise yine buğdayı soğuğa karşı dayanıklı kılmıştır ve siyez buğdayının ününün sebebidir. Şöyle ki, bu kalın kavuz yapısı ürünün genetik değişim göstermesine karşı yardımcı olmuştur. Bütün bu özellikleri nedeniyle siyez buğdayından yapılan un, son zamanlarda alışverişlerde özellikle almaktan kaçınılmaya çalışılan GDO’lu ( genetiği değiştirilmiş organizma ) ürünlerden ayrılmaktadır. Çörek otu ve kırmızı biber ile çeşnilendirilen kurabiye oldukça leziz ve sağlıklıdır. Baharatlı tuzlu kurabiye, 50 gr’lık ambalajlarda satışa sunulur. Katkı malzemesi kullanılmayan kurabiyeler, tamamen doğal malzemelerden üretilip, koruyucu maddeler de kullanılmamıştır. Dolayısıyla hızlı tüketim için 50 gr’lık paketlerde satışa sunulmuştur. Hemen tüketilmeyen kurabiyeler, tercihen ambalajında ya da cam kavanozlarda ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmelidir.

Kategoriler
Blog Tarifler
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.