İletişimde Kalbin Sesi

Lezzet, aslında kalp işidir.

 

Dalya Çalışkan

 

Dalya ile dostluğumuz 20 yılı geçti. Ajanstaki heyecanlarımız, ortak projelerde verilen emekler ve bu

zamana sığan ve halen devam eden tüm paylaşımlar…

Sorgulayan bir zihne sahip olduğundan hep daha sağlıklı lezzetler için emek verdi. Öncü olmak ruhunda

vardı hep. İyi ki de yaptı.

 

Bir gün heyecanla beni aradı ve bir eğitime katıldım, kesinlikle tam şenlik dedi. Özeti şuydu: Güzel enerji,

temiz bir kalp, kelimelere aşık olmak ve elbette şifa. Dalya ThetaHealer olmama vesile olan kişidir.

Sonrasını benden dinlersin bir gün :)

 

Gel başarı öyküsünü Dalya’dan dinleyelim. Havalar malum sıcak, soğuk bir su, buzlu bir limonata eşlik

edebilir bu güzel söyleşiye.

 

Dalya Çalışkan’ı biraz tanıyabilir miyiz?

 

Turizm ve Otelcilik mezunuyum. Uzun yıllar halkla ilişkiler sektöründe çalışmış iflah olmaz bir işkoliğim.

 

Bir dönem kendi halkla ilişkiler şirketimi kurdum. İstanbul Dolmabahçe ile Ortaköy arasında duvarlarda

asılı olan ve Cumhuriyetin 75. yılında hazırlamış olduğumuz Atatürk sergisi gibi birçok gurur duyduğum

bir işe imza atmış bir girişimciyim aslında… O yoldan her geçişimdeki his sıcak ve muhteşem.

 

Sonrasında biraz değişiklik yapıp kurumsal firmalarda ofis müdürlüğü ve üst düzey yönetici asistanlığı

yaptım yıllarca.


Bir gün hangi ilhamla “Hadi Ham Yap”a nasıl geçiş yaptın?

 

2011’de kızım Ceylin doğdu. Kendi işimi nasıl yaparım diye düşünürken, hamileliğimden itibaren sağlıklı

beslenmeye de merak sardım. Mutfağımız başta olmak üzere evimiz dönüşmeye başladı. Temiz içerikli

taş değirmeni buğday unu ile dutları rondo yapıp şeker haline getirip kekler kurabiyeler vs pişiriyordum.

 

Hem işe gidiyor hem de koşuşturmacalarımdan sonra 22.00 civarında mutfağa giriyor denemeler

yapıyordum.

 

Tüm bunların hepsi mutfak aşkından ve Tokatlı babaanne kanından geliyor tabi

 

Hep çok meraklıydım mutfağa, pişirmeye…

 

İki yıl sonra tüm AR-Ge çalışması bittikten sonra Hadi Ham Yap kuruldu. Uzun bir süre odağımızda sağlıklı

ve lezzetli atıştırmalıkların nasıl olabileceğini anlatmak vardı. Herkes bize uzaylıymışız gibi bakıyordu!

 

Daha sonra anaokullarının pasta arayış ile kendimizi sağlıklı, rafine şekersiz pasta yaparken bulduk.

Amatörce başladık sonrasında özel dersler alarak geliştik.

 

Organizasyonlara katılıp sağlıklı gıda da lezzetli olabileceğini anlatmak için tadımlar yaptık. Sonrasında

kavanoz pastalar ve arkasından yeni atıştırmalık markamız FRO ortaya çıktı. En son da “evde pasta yap”

kitleri.

 

Şeker hamurlu, süslü pastalardan rafine tat ve özgün pastalara geçiş devrim gibi bir şey. Nasıl

gelişti?Hadi Ham Yap’ın kendine has bir süsleme yöntemi var, kurabiyeler, kağıtlar, oyuncaklar gibi.

 

Bazen öyle şeker hamurlu pastalar geliyor ki bana, aynısının sağlıklı versiyonunu yapmak, benim için her

zaman büyük bir challenge.

 

Sağlıklı olmayı hedefleyenler imza attığın ürünlere nerelerden ulaşabilir?

 

Tüm Macro Centerlar’dan, Yemek Sepeti’nden, organik ürün satan dükkanlardan, Trendyol, Hepsi

Burada ve elbette fro.com.tr’den ulaşabilirler.

 

Bir de göz bebeği markan var. Fro’nun hikayesini sorsam. Neler anlatırsın?

 

Aslında ilk atıştırmalıklarımızı Hadi Ham Yap markası altında çıkartmıştık. Daha geniş kitleye ulaşmak için

yeni bir kurumsal kimlik çalıştık ve Fro çıktı.

 

Fro Norveççe tohum demek, biz bir tohum attık onun büyümesi için emek veriyoruz. Fro ile “sağlıklı

gıda”, “rafine şekersiz gıda”, “sağlıklı aynı zamanda lezzetli olur” söylemlerimi çok daha rahat

anlatabilmeye ve çok daha fazla insana ulaşabilmeye başladık. Fro’nun her çeşit beslenmeye uygun bir

ürünü var, glutenli, glutensiz, vegan, 0 alerjen vb. Herkesin seveceği bir Fro muhakkak vardır.

 

Gıda işi çok ciddi bir vicdan işi! Ne kadar denetleniyor olsanız da, işinizi temiz yapmak, doğru

hammaddeleri bulup onlarla çalışmak, katkısız üretmek tamamen sizin vicdanınıza kalmış.

 

En unutamadığın müşteri yorumu/yorumları neydi?Alerjileri sebebi ile birçok gıdayı tüketemeyen bir

çocuğun mutluluğu paha biçilemez.

 

Düzenli her sene pastasını yaptığım minik müşterilerim var; çizim yapıp Dalya abla bunu bana yapar diye

gönderdiklerinde mutluluktan eriyorum.

 

Spiritüel konuları olan ilgini iyi bilenlerdenim. Öncesi sonrası dönemlerde Dalya’da ne gibi mucizelere

şahitlik ettin? Başarı öykünde payı nedir?

 

Ben spiritüel dünyaya iş hayatımda üst üste aynı sıkıntıları yaşadığımı fark ettiğimde adım attım. Neden

hep beni buluyor? dediğim noktada harika eğitimlere katıldım. Hayatıma Theata Healing girdikten sonra

da çok şey değişti. Çok daha sakin, çok daha rahat, teslim bir hale geldim ve o zamanda kapılar bir bir

açıldı…

 

Daha iyi bir dünya için neye ihtiyacımız var?

 

Toplum olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Vicdana sevgiye ve saygıya çok ihtiyacımız var.

 

İletişimde Kalbin Etkisi ile sağlamak istediğin farkındalığa saygı duyuyorum. Sana ve tüm paylaşımlarına

kocaman bir kalp :)

Kategoriler
Blog Tarifler
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.