Muzlu Fıstıklı ÇikolataMutfaklardan
eksik etmediğimiz, en sevilen meyveler arasında başlarda gelen muz ile
Granola Butter’ın vazgeçilmez lezzetini birleştirdiğimiz bu tarifi Frø
severler için denedik. Sonuç: Muhteşem! Doğrusunu söylemek gerekirse bu
kadar lezzetli olacağını biz de tahmin etmiyorduk. Tarifi anlatılmaz bir
lezzet olsa da, biz sizin için yine de anlatmayı deneyeceğiz.
Malzemeler
Dilediğiniz kadar muz Granola Butter Yer fıstığı Benmari usülü eritilmiş çikolata
Yapılışı
1. Öncelikle pişirme kağıdını kaba uygun şekilde boyutlandırıp yerleştirdikten sonra dilimlediğimiz muzları tabana diziyoruz.
2.
Muz dilimlerinin üzerine bardak altıyla bastırmadan önce muzların
bardağa yapışmasını önlemek için bir kat pişirme kağıdı daha serip
bardakla muz dilimlerini ezerek tabana yayıyoruz.
3.
Ezme işlemi bittikten sonra muz dilimlerinin üzerine serdiğimiz pişirme
kağıdını kaldırıp, taban haline gelmiş muzların üzerine Granola Butter
sürüyoruz.
4.
Granola Butter’ın üzerine fıstıklarımızı serptikten sonra benmari usülü
erittiğimiz çikolatayı eşit miktarda kaba kaşık yardımıyla döküyoruz.
5.
İştahımız ne kadar kabarsa da kendimize 15-20 dakika kadar hakim olup
buzlukta çikolatamızın donmasını bekliyoruz. Süre sonunda tarifimiz
servise hazır. Elinizle kalıbı kırıp servis edebilirsiniz.
Hem
nefis hem pratik çikolata tarifimizin size ve ailenize çok iyi
geleceğini düşünüyoruz. Granola Butter ile tariflerimize ekstra lezzet
ve sağlık ekliyoruz. Şimdiden afiyet olsun. Frø ile sağlıklı kalın.