Muzlu Fıstıklı Çikolata

Muzlu Fıstıklı ÇikolataMutfaklardan eksik etmediğimiz, en sevilen meyveler arasında başlarda gelen muz ile Granola Butter’ın vazgeçilmez lezzetini birleştirdiğimiz bu tarifi Frø severler için denedik. Sonuç: Muhteşem! Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar lezzetli olacağını biz de tahmin etmiyorduk. Tarifi anlatılmaz bir lezzet olsa da, biz sizin için yine de anlatmayı deneyeceğiz.
Malzemeler

Dilediğiniz kadar muz
Granola Butter
Yer fıstığı
Benmari usülü eritilmiş çikolata

Yapılışı
1. Öncelikle pişirme kağıdını kaba uygun şekilde boyutlandırıp yerleştirdikten sonra dilimlediğimiz muzları tabana diziyoruz.
2. Muz dilimlerinin üzerine bardak altıyla bastırmadan önce muzların bardağa yapışmasını önlemek için bir kat pişirme kağıdı daha serip bardakla muz dilimlerini ezerek tabana yayıyoruz.
3. Ezme işlemi bittikten sonra muz dilimlerinin üzerine serdiğimiz pişirme kağıdını kaldırıp, taban haline gelmiş muzların üzerine Granola Butter sürüyoruz.
4. Granola Butter’ın üzerine fıstıklarımızı serptikten sonra benmari usülü erittiğimiz çikolatayı eşit miktarda kaba kaşık yardımıyla döküyoruz.
5. İştahımız ne kadar kabarsa da kendimize 15-20 dakika kadar hakim olup buzlukta çikolatamızın donmasını bekliyoruz. Süre sonunda tarifimiz servise hazır. Elinizle kalıbı kırıp servis edebilirsiniz.
 
Hem nefis hem pratik çikolata tarifimizin size ve ailenize çok iyi geleceğini düşünüyoruz. Granola Butter ile tariflerimize ekstra lezzet ve sağlık ekliyoruz. Şimdiden afiyet olsun. Frø ile sağlıklı kalın.

Kategoriler
Blog Tarifler
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.